Ольга Харлан. Джерело: XSport

Українська фехтувальниця Харлан виграла першу золоту медаль цього сезону

Українська шаблістка Ольга Харлан виборола перше золото нинішнього сезону Кубка світу. Це сталося на етапі у столиці Перу Лімі.

Про це повідомило "Суспільне.Спорт". Етап у Лімі став другим цього сезону Кубка світу з фехтування на шаблях. На стартовому етапі в Алжирі Харлан завоювала срібну медаль, яка стала для неї 30 на цьому рівні.

До складу України на другий етап загалом увійшли п'ять шаблісток. Єлизавета Мельничук не зуміла вийти в основний раунд, Олена Кравацька вибула в 1/32 фіналу, а Аліна Комащук та Юлія Бакастова зазнали поразок в 1/16. Натомість Ольга Харлан дійшла до фіналу, де здобула золото.

Ольга Харлан Стартувала в статусі п'ятої сіяної з перемоги над угоркою Ренатою Катоні — 15:6. У своїй другій сутичці також не залишила шансів італійці Клаудії Ротілі — 15:8. На шляху до вісімки найсильніших зуміла втримати камбек французки Сари Нучі — 15:12. Гарантувала собі медаль після перемоги над бронзовою призеркою чемпіонату Європи-2017 в індивідуальній шаблі Лізою Пустай з Угорщини — 15:11. У півфіналі суперницею Харлан стала десята сіяна Елізабет Тартаковскі з США. Перемога українки — 15:12.

У фіналі змагань Харлан зустрілася зі ще однією угоркою, Катінкою Шугар Баттай. В обидвох половинах Ольга пропустила лише три атаки та здобула впевнену перемогу, а з нею й золоту медаль — 15:6.

Це 14 золото Ольги Харлан на рівні Кубка світу в кар'єрі. І перше — від етапу в Солт-Лейк-Сіті 2019 року, а також 31 медаль Харлан на етапах Кубка світу. Шаблістка здобула вісім срібних медалей та дев'ять — бронзових. Ольга Харлан провела свій другий поспіль медальний турнір на Кубку світу після срібла в Алжирі. Це її четверта медаль міжнародних турнірів у сезоні: вона також виграла "сателіт" у Стамбулі та здобула срібло Гран-прі в Орлеані.

Ольга Харлан — учасниця чотирьох Олімпійських ігор (2008, 2012, 2016, 2021). На її рахунку чотири нагороди на Олімпіадах — золото та срібло у командному турнірі 2008 та 2016 років, а також дві бронзи в особистому (2012, 2016).

Нагадаємо, що олімпійська чемпіонка з фехтування Ольга Харлан продала на благодійному аукціоні ляльку Барбі. ЇЇ створили в єдиному екземплярі за прототипом фехтувальниці. Ляльку придбали за 10 400 доларів. Кошти пішли до клініки Bodro clinic на реабілітацію українських військових, які постраждали у результаті війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 11.02.2024 15:39