Фото: "Енергоатом"

Хочуть залякати українців: рашисти запустили новий фейк про Запорізьку АЕС

Російські Telegram-канали поширюють нову порцію брехні. Цього разу рашисти запустили відео, в якому натякають на те, що підірвуть Запорізьку атомну електростанцію.

Як повідомили в Центрі протидії дезінформації, метою цього є прагнення рашистів залякати українців.

"Роспропагандисти ширять провокативне відео, де натякають на підрив Запорізької АЕС. У відеоролику рашисти показали вибух на Кримському мосту, підрив “Північного потоку 2”, а також підрив Каховської ГЕС. Таким маніпулятивним методом ворог натякає, що все це справа рук України й намагається зняти з себе відповідальність за скоєне. Закінчується відео фотографією ЗАЕС і датою 03.07.2023, що свідчить про можливий теракт на ядерному об'єкті", — наголосили в ЦПД.

Там також додали, що у такий спосіб рашисти намагаються посіяти паніку серед українців та створюють для себе інфоалібі у випадку реалізації хворої фантазії Путіна.

Нагадаємо, у ніч на 6 червня росіяни підірвали Каховську гідроелектростанцію. Україна за фактом підриву розпочала розслідування за статтею екоцид. Наразі тривають слідчі дії. Поліція відкрила справу через порушення звичаїв війни. 

Самі рашисти зізнаються, що підривом Каховської ГЕС загарбники хотіли шантажувати Україну. Насправді "щось пішло не за планом", і росіяни влаштували техногенну катастрофу на півдні України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.06.2023 03:24