Фото: БЕБ

Хотіли нажитися на війні: підприємство на Київщині поставляло неякісні бронежилети ЗСУ

Правоохоронці повідомили про підозру директору приватної компанії, який організував постачання бронежилетів неналежної якості до однієї з військових частин Закарпатської області. Його звинувачують у привласненні бюджетних коштів на загальну суму майже 6 млн грн. 

Про це повідомили в прес-службі Бюро економічної безпеки.

За даними слідства, директор одного з підприємств Київщини в травні 2022 року уклав договір на постачання 350 бронежилетів. Відповідно до умов договору, вони мали відповідати четвертому класу захисту. Однак, згідно із висновком судової економічної експертизи, згадані бронежилети не відповідають вимогам ДСТУ.

Таким чином керівник підприємства заволодів бюджетними коштами, виділеними на забезпечення національної безпеки та оборони України, на загальну суму 5,9 млн грн.

Зловмиснику вже повідомили про нову підозру за ч. 1 ст. 209 КК України за фактом легалізації (відмивання) бюджетних коштів. Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час доби.

Нагадаємо, на Кіровоградщині прокуратура області оголосила підозру постачальнику в поставці неякісних консерв для гуманітарних потреб на загальну суму понад 13 мільйонів гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.03.2023 12:35