Фото: Офіс Генпрокурора

У допомозі для переселенців виявили неякісні консерви: що відомо

На Кіровоградщині прокуратура області оголосила підозру постачальнику у поставці неякісних консерв для гуманітарних потреб на загальну суму понад 13 мільйонів гривень.

Про це повідомила прес-служба Офісу генпрокурора.

За даними правоохоронців, постачальник у травні 2022 року в рамках державної закупівлі продовольчих товарів тривалого зберігання поставив товар неналежної якості на 13,7 млн грн.  Йдеться про постачання 26 тис. банок  консерви яловичої, яка використовувалась при формуванні  гуманітарних пакунків, призначених для регіонів, де тривають бойові дії.

Зазначається, що технічні характеристики тушкованої консерви не відповідали вимогам ДСТУ та іншим вимогам у сфері обігу харчових продуктів.

"За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру керівнику підприємства у привласненні коштів в особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України)", — повідомили правоохоронці.

Нагадаємо, 10 березня повідомлялося, що перед судом постане помічниця судді за хабар у 12 тис. доларів США. Вона обіцяла допомогти чоловіку, який боровся за опіку над своєю дитиною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 14.03.2023 14:55