Фото: ДБР

Побиття солдата на Житомирщині: ДБР розпочало розслідування

Працівники Державного бюро розслідувань розпочали досудове розслідування за фактом побиття командиром взводу однієї із військових частин на Житомирщині підлеглого солдата.

Про це повідомила прес-служба ДБР.

Зазначається, що розслідування розпочато на підставі матеріалів військової служби правопорядку.

За даними поліції, у ході перевірки було підтверджено, що інцидент стався в одній із військових частин на Житомирщині того ж дня після обіду. З пояснень молодшого лейтенанта "виховну бесіду" із застосуванням ударів руками та ногами він провів через перебування солдата, начебто, у стані алкогольного сп’яніння.

"Попередня кваліфікація правопорушення: перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчинені в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 КК України). "Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 11 березня 2023 року у мережі Інтернет з’явилося відео з побиттям строковика його командиром. Подія сталась у 190 навчальному центрі Житомирської області.

На кадрах видно, як дорослий чоловік накинувся на хлопця та відлупцював ногами по тулубу. В приміщенні присутні й інші військовослужбовці, однак вони спостерігають і не втручаються в конфлікт.

Точна причина побиття солдата невідома, але після оприлюднення відео командир, який на ньому фігурує, записав вибачення. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 13.03.2023 11:07