Фото: СБУ

Хотів стати "заступником міністра" в Криму, а отримав 15 років в'язниці: агент РФ із Києва загримів за ґрати (фото)

 Суд визнав винним ще одного російського агента, який проводив розвідувально-підривну діяльність проти України під час війни. Тепер держзрадник проведе 15 років за ґратами.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зловмисником є колишній проректор одного з вищих медичних навчальних закладів Києва. Після звільнення у 2020 році він переїхав до тимчасово окупованого Криму, де його завербувала ФСБ. За місяць до початку повномасштабного вторгнення чоловік повернувся до Києва для виконання ворожих завдань.

Встановлено, що зрадник збирав для агресора інформацію про військовослужбовців ЗСУ, які перебували на стаціонарному лікуванні у військових госпіталях та лікарнях Київщини. Крім цього, агент контактував з українськими та іноземними науковцями для їх подальшого вербування до агентурного апарату ФСБ.

Для пошуку "потрібних зв’язків" залучав своїх колишніх колег по роботі та випускників вишу, до яких звертався під приводом підготовки дисертації. У разі успішного виконання завдань, російська спецслужба "гарантувала" своєму агенту призначення "заступником міністра охорони здоров’я" окупаційної адміністрації півострова.

Служба безпеки України затримала зловмисника в травні 2022 року на спробі передачі агентурної інформації ворогу.

Суд визнав злочинця винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) і призначив йому 15 років ув’язнення. 

Нагадаємо, 13 березня в деокупованому селищі Куп’янськ-Вузловий Харківської області поліцейські затримали перевдягненого в цивільне російського військового. Він воював проти України у складі 27-ї мотострілецької бригади РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 13.03.2023 17:11