Фото: соцмережі

Хто замінить Маска на посаді гендиректора Twitter: ЗМІ назвали ім'я

Стало відомо, хто замінить Ілона Маска на посаді генерального директора компанії Twitter. Ймовірно, це буде топ-менеджерка медіахолдингу NBC Universal Лінда Яккаріно.

Про це повідомляє видання The Wall Street Journal.

Сам Маск уже заявив, що новий гендиректор Twitter заступить на посаду приблизно наприкінці червня, проте не розкрив ім'я цієї людини. 

"З радістю повідомляю, що я найняв нового CEO для X/Twitter. Вона почне працювати приблизно через шість тижнів", — написав Маск.

Тепер він обійме посаду виконавчого та технічного директора, а також керуватиме програмним забезпеченням та системними операторами.

NBCU є американським конгломератом ЗМІ та сфери розваг, що належать компанії Comcast. У портфель компанії входять ряд новинних та розважальних телевізійних мереж, телевізійне виробництво, стрімінговий сервіс тощо. Лінда Яккаріно працює у NBCU понад 10 років і серед іншого займається питаннями ефективності реклами.

Фото гендиректорки Twitter Лінди Яккаріно

Фото: Instagram Лінди Яккаріно

Як керівник відділу рекламних продажів NBCU вона відіграла ключову роль у запуску стрімінгового сервісу Peacock, який фінансується виключно за рахунок реклами.

Передбачається, що тісні зв'язки Яккаріно з маркетологами та рекламними агенціями допоможуть соцмережі подолати кризу через масову відмову рекламодавців. Саме реклама забезпечувала до 90% прибутків компанії. 

Купівля Маском Twitter й відхід від справ: деталі

Американський винахідник купив компанію у жовтні 2022 року. За зміною власника послідувала низка звільнень і серія суперечливих нововведень в самій соцмережі. Маск обіцяв піти з посади генерального директора Twitter, як тільки знайде собі заміну. "Я піду з посади генерального директора, як тільки знайду когось досить дурного, щоб взятися за цю роботу!" — казав він.

У лютому він відзначився дивною заявою, оголосивши, що "призначив" на посаду гендиректора компанії свого пса Флокі.

Цікаво, що після приходу до керівництва Ілона Маска витрати на рекламу у Twitter Inc у грудні 2022 року скоротилися на 71%. Це сталось тому, що провідні рекламодавці скоротили свої витрати у соціальній мережі.

Нагадаємо, у квітні Ілон Маск погрожував подати до суду на Microsoft. Він звинуватив технологічного гіганта у використанні даних із його соціальної мережі без дозволу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 12.05.2023 11:22