Фото ілюстраційне. Джерело: Ghadr-f

Хусити помилково атакували танкер, який перевозив російську нафту

Хусити у п'ятницю, 12 січня, помилково атакували ракетою танкер, який перевозив російську нафту під час обстрілу берегів Ємену.

Про це повідомила британська компанія Ambrey, що займається питаннями морської безпеки, пише Reuters.

Організація об'єднаного королівства з морських торговельних операцій (UKMTO) зазначила, що отримала повідомлення про запуск ракети за 90 морських миль на південний схід від єменського портового міста Аден.

"Капітан повідомив, що ракета впала у воду за 400-500 метрів від нього, а за нею слідували три невеликих судна", — наголосили у компанії.

Внаслідок атаки ніхто не постраждав, також не зафіксовано пошкоджень.

Зазначимо, що це вже другий танкер із російською нафтою, який помилково атакують хусити. Ймовірно, судно було помилково обстріляне на основі застарілої інформації у відкритому доступі, яка пов'язує судно з Великою Британією. 

Що було раніше

Як відомо, хусити останні кілька місяців неодноразово намагалися атакувати цивільні судна в Червоному морі. Також під їхні удари потрапляли кораблі США і не лише.

У відповідь американські та британські військові у ніч на 12 січня розпочали військову операцію проти хуситів у Ємені. Було завдано авіаударів по об'єктах, пов'язаних з цим терористичним угрупуванням. Удари завдавалися з винищувачів і ракетами "Томагавк" по таких об'єктах як радіолокаційні системи, місця зберігання та запуску дронів, місця зберігання та запуску балістичних ракет, а також місця зберігання та запуску крилатих ракет.

Нагадаємо, міністр Збройних сил Великої Британії Джеймс Хіппі заявив, що подальші удари по Ємену не плануються, і наголосив на тому, що проведення військової операції було необхідним.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 13.01.2024 06:30