Юрій Ігнат. Джерело: Командування Повітряних сил

Ігнат розповів, що потрібно для отримання винищувачів F-16

Західні партнери вже готові надати Україні винищувачі F-16, але нам треба завершити підготовку для їх роботи. Зокрема, для їх прибуття мають бути готові й пілоти, й інфраструктура, й інженери.

Таку заяву в ефірі телеканалу "Ми Україна" зробив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

"Партнери готові надавати нам техніку. Питання в тому, чи все готове для того, щоб вона працювала в Україні. Тому часто ми бачимо різні терміни, різні прогнози від різних країн і від різних експертів. Зрозуміло, що повинно все бути готовим: й пілоти, й інфраструктура, й інженери, й інші чинники про які мало говорять", сказав Ігнат.

Речник Повітряних сил нагадав, що "багатоцільові літаки це авіаційні комплекси", тому потрібно комплексно підходити до їх розміщення в Україні та взяття на озброєння, оскільки головне, що нам потрібно це їх ефективне бойове застосування.

"Нам потрібно щоб вони били окупанта з повітря, прикривали повітряний простір, зокрема, відтісняли російську авіацію якомога далі від наших кордонів і знищували шахеди, які атакують нашу державу", наголосив речник.

Нагадаємо, цього року Україна отримає перші винищувачі F-16, відповідну інфраструктуру до них і запасні частини. Робота авіаційної коаліції триває за планом. За словами представниці Пентагону, ця програма охоплює підготовку пілотів, платформи, підготовку техніків, а також запасні частини та боєприпаси.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.01.2024 10:57