Установка Gepard. Джерело: АрміяInform

Ігнат розповів, яка західна зброя найкраще збиває російські дрони

Росіяни завдають удару великою кількістю БпЛА, в кожного дрона завжди є своя ціль. Найкраще у їх нейтралізації показує себе Gepard — за співвідношенням затрат і ефективності.

Про це розповів речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

"Окупанти завдають удару великою кількістю БпЛА, і треба розуміти, що в кожного дрона завжди є своя ціль. Кожен із них спрямований на щось — на якийсь військовий, інфраструктурний, стратегічний об'єкт", — зазначив він.

За його словами, таких об'єктів, зокрема, в Києві, які вони би хотіли вразити, велика кількість. До того ж рашисти змушують відбивати атаки, витрачаючи певний запас зенітних керованих ракет. Таким чином намагаються виснажити українську протиповітряну оборону.

"Адже, наприклад, 40% збили мобільні вогневі групи зенітками, стрілецькою зброєю, щось збили Gepard, Crotale, щось міг збити винищувач. Але для решти довелось застосовувати потужні зенітно-ракетні комплекси", — пояснив речник Повітряних сил ЗСУ.

Він зауважив, що ворог це добре розуміє, тож мета виснаження у росіян є. Тому треба нарощувати кількість тих засобів, які раціональні для збиття БпЛА.

"На теперішній момент найкраще в цьому себе показує Gepard — це за співвідношенням затрат і ефективності. Але і він має обмежений радіус дії — 4,5 кілометра для збиття наземними снарядами. Тому їх треба більше — і самих "гепардів", і їхніх аналогів", — наголосив Юрій Ігнат.

Нагадаємо, що Повітряні сили Збройних сил України час від часу показують роботу німецької зенітної самохідної артилерійської установки Gepard по російських "шахедах". Зокрема, це відео зняли під час нічної атаки окупантів 26 вересня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.12.2023 10:18