Фото: Вікіпедія

У Повітряних силах показали, як німецький Gepard уночі збивав "шахеди" (відео)

Збройні сили України показали роботу німецької зенітної самохідної артилерійської установки Gepard по російських "шахедах". Відео було зняте під час нічної атаки окупантів 26 вересня.

Командування Повітряних сил опублікувало кадри, на якому установка влучає точно в ціль. 

"Бойова робота по ударних БпЛА Shahed-136/131 уночі 26 вересня 2023 року на Півдні країни. Німецький Gepard б'є точно в ціль!" — йдеться у повідомленні військових.

Нічний обстріл України 26 вересня

Російські окупанти 26 вересня вночі атакували "шахедами" Одещину. Після 02:00 Повітряні сили повідомили про небезпеку для Ізмаїла та Рені. Вранці голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер повідомив, що "приліт" стався по припортовій інфраструктурі в Ізмаїльському районі. 

Постраждали двоє чоловіків, які були водіями вантажівок. Одному з них медичну допомогу надали на місці, другого з важкою травмою руки ушпиталили. Крім цього, пошкоджено будівлю пункту пропуску, складські приміщення, близько 30 вантажівок, шість фур зайнялися.

Близько 06:30 ранку рашисти били ракетами (ймовірно, балістика) по Кривому Рогу. Влучання прийшлося по одному із підприємств міста. За даними голови Ради оборони міста Олександра Вілкула, про постраждалих не повідомлялося.

Також російські окупанти цієї ночі атакували Черкаську область дронами-камікадзе Shahed. Унаслідок обстрілу є влучання в інфраструктурний об’єкт. За словами голови Черкаської обласної військової адміністрації Ігора Табурця, Сили та засоби протиповітряної оборони збили чотири повітряні цілі противника в межах області.

Нагадаємо, за даними Повітряних сил ЗСУ, усього вночі 26 вересня росіяни випустили по Україні 38 "шахедів" з південно-східного напрямку — з Приморсько-Ахтарська, що у Росії, а також з мису Чауса в окупованому Криму. Вдалося збити українським захисникам неба 26 повітряних цілей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.09.2023 18:39