Фото: Facebook Юрій Ігнат

"Мріяв про F-16 в українському небі": Ігнат зворушливо попрощався з пілотом "Джусом", який загинув на Житомирщині

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат опублікував зворушливе прощання з українським пілотом Андрієм Пільщиковим з позивним "Джус". Він загинув в авіатрощі на Житомирщині.

Прощальний пост Юрій Ігнат опублікував у Facebook.

Він зазначив, що Андрій Пільщиков не просто пілот, це був молодий офіцер із мега знаннями і мега талантом. Це був чудовий комунікатор, він був рушієм реформ в авіації Повітряних сил, учасником багатьох проектів.

"Я часто підтримував його шалені ідеї, які давали неймовірний результат! "Джус" розповідав мені геть про все на світі, що стосується авіації та ЗРВ, писав тисячі повідомлень у месенджери. Дивно, але я вже якось звик до його прискіпливих зауважень. Як тепер без цього?" — написав Ігнат.

За його словами, майор Андрій Пільщиков присвятив своє коротке, але дуже яскраве життя бойовій авіації, він "марив F-16-ми в українському небі і зробив величезну роботу щодо цього питання". 

"Рік тому у США Андрій зустрічався з американськими урядовцями, розповідав про нагальні потреби Повітряних сил,  був постійно на зв’язку з каліфорнійськими пілотами, був головним рушієм адвокаційної групи із просування багатьох рішень по F-16. За час війни він дав десятки інтерв’ю західним медіа, бо добре знав англійську, а головне — предмет розмови. Ви навіть уявити не можете, як він хотів літати на F-16. І коли американські літаки уже фактично на горизонті, він на них не політає"— написав речник Повітряних сил.

Ігнат наголошує, що за нього це зроблять його побратими, вони завзято воюватимуть за всіх пілотів, яких забрала ця клята війна.

"Ти був більше, ніж друг! Спочивай, ти і так багато зробив для нас", — написав Юрій Ігнат.

Нагадаємо, на Житомирщині 25 серпня під час виконання бойового завдання у небі зіткнулись екіпажі двох навчально-бойових літаків L-39. Уламки впали поруч з людськими будівлями. У Повітряних силах офіційно повідомили про загибель пілота з позивним "Джус" в авіатрощі на Житомирщині. 

"Усі троє пілотів, на жаль, загинули. Серед загиблих — відомий пілот 40-ї бригади тактичної авіації на позивний "Джус", — повідомили у Повітряних силах.

TrueUA зібрав усе, що відомо про легендарного пілота, який понад усе мріяв про якнайшвидшу перемогу нашої країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.08.2023 21:59