Фото: ДПСУ

Їхали в Стамбул, а опинились в Україні: поляки на квадроциклах незаконно перетнули кордон (відео)

Інспектори прикордонної служби "Бодалово" Мукачівського загону затримали чотирьох громадян Польщі, які незаконно перетнули кордон.

Про це повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій.

"Порушників, які поза пунктами пропуску трьома квадроциклами та мотоциклом перетнули кордон з Угорщини в Україну виявили за допомогою біспектральної камери. На їх затримання негайно висунулась група реагування", — наголосили у ДПСУ.

За інформацією прикордонників, порушниками виявились громадяни Польщі, які є членами спільноти, яка займається екстремальним прокатом кросових мотоциклів та квадроциклів.

Водночас у квітні у Польщі стартувала акція під назвою "2222 км", яка полягає в тому, що добровольці, які беруть у ній участь, зобов’язані проїхати маршрутом від Кракова до Стамбула, долаючи щодоби близько 300 кілометрів здебільшого бездоріжжям. Через проблеми зі зв’язком, іноземці заблукали, втратили орієнтування на місцевості і незчулися, як опинилися на території України.

"Стосовно громадян Польщі прикордонники склали протоколи про адмінправопорушення, передбачене ст. 204-1 КУпАП "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України". Справи скеровано до суду. Згодом, в порядку реадмісії, іноземців повернуть в Угорщину", — додали у ДПСУ.

Нагадаємо, раніше працівники Державної прикордонної служби затримали сімох порушників на кордоні з Молдовою. У затриманні прикордонникам допомагав службовий пес.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 14.04.2024 14:39