Фото з Facebook

Ілон Маск погрожує Microsoft судом: що сталося

Американський винахідник та власник компанії Twitter Ілон Маск погрожує подати до суду на Microsoft. Він звинувачує технологічного гіганта у використанні даних із його соціальної мережі без дозволу.

Про це мультимільярдер написав у Twitter.

"Вони незаконно тренувалися, використовуючи дані Twitter. Пора йди до суду", — йшлося у твіті Маска. Він не надав додаткових подробиць з приводу своєї заяви.

Ілон Маск

Скріншот з Twitter Ілона Маска

Водночас Microsoft відмовилася від коментарів, пише ВВС.

Рішення Маска є відповіддю на рішення Microsoft припинити підтримку соцмережі у своїх рекламних онлайн-кампаніях. Як відомо, технологічний гігант нещодавно заявив, що його рекламна платформа "не підтримуватиме Twitter" з 25 квітня. Внаслідок цього покупці реклами не зможуть отримати доступ до своїх облікових записів у Twitter через інструмент соціального управління Microsoft.

"Інші канали соціальних мереж, такі як Facebook, Instagram і LinkedIn, будуть, як і раніше, доступні", — заявили в Microsoft.

Невідомо, чи це пов’язано з тим, що Twitter припинив безкоштовно представляти API для техногіганта. Однак анонс відключення соціальної мережі стався через кілька місяців після цього. Маск вважає рішення щодо його платформи несправедливим, аргументувавши тим, що компанія Microsoft нібито використовувала його соціальну мережу для навчання свого штучного інтелекту.

Нагадаємо, що після приходу до керівництва Ілона Маска витрати на рекламу у Twitter Inc у грудні 2022 року скоротилися на 71%. Це сталось тому, що провідні рекламодавці скоротили свої витрати у соціальній мережі. Так, витрати на рекламу в Twitter у листопаді 2022 року впали на 55% у порівнянні з 2021 роком. Попри те, що ці місяці традиційно є часом вищих витрат на рекламу, оскільки бренди просувають свої продукти у святковий сезон.

За даними дослідницької фірми Pathmatics, більшість компаній припинили витрати в листопаді: того ж місяця, коли Ілон Маск відновив зупинені облікові записи та випустив платну перевірку облікових записів, внаслідок якої шахраї видавали себе за корпорації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 20.04.2023 23:43