Інцидент у Ватикані: голий чоловік вискочив на вівтар Собору Св. Петра через війну в Україні

У четвер ввечері, 1 червня, у Соборі Святого Петра у Ватикані голий чоловік виліз на головний вівтар храму. У такий спосіб він висловив протест проти війни в Україні. 

Про це повідомило видання Il Messaggero.

Шоковані відвідувачі собору зняли на мобільні телефони сцену протесту та виклали її у соціальних мережах. За даними джерела, чоловік різким стрибком зумів піднятися на головний вівтар, оголивши своє тіло.

Присутні разом з правоохоронцями змусили чоловіка одягнутися та доставили хулігана до жандармерії для допиту та ідентифікації.

Під час свого протесту чоловік сказав, що потерпає через дітей, які гинуть під російськими бомбами в Україні. Згодом стало відомо, що автор цього протесту страждав від сильної депресії: він завдавав собі нігтями мікрорани.

Нагадаємо, Україна і Росія прийняли пропозицію Папи Римського Франциска та погодилися зустрітися із його спецпосланцями, щоб обговорити можливе перемир'я.

Відзначимо, 13 травня президент Володимир Зеленський прибув до Італії. У Ватикані глава держави зустрівся з Папою Римським.

Зауважимо, Папа Римський Франциск просить Кремль погодити його візит в Москву. Інакше він відмовляється їхати в Київ.

Також Франциск зізнався, що на другий день російського вторгнення в Україну він хотів поговорити з Володимиром Путіним телефоном і пропонував стати посередника в можливих переговорах, але російська сторона відхилила запит.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 02.06.2023 12:59