Фото: скріншот з відео

Володимир Зеленський зустрівся з Папою Франциском у Ватикані

У суботу, 13 травня, президент Володимир Зеленський прибув до Італії. У Ватикані глава держави зустрівся з Папою Римський.

Зазначається, що понтифік зробив Зеленському подарунок. Він прийняв президента України не в Апостольському палаці, а в так званій Аулетті, що прилягає до зали Павла VI.

Папа також подякував президенту України Володимиру Зеленському за візит до Ватикану.

"Я дякую вам за цей візит", — сказав понтифік, звернувшись до Зеленського.

Український лідер відповів, що для нього це є великою честю.

Папа Римський подарував Володимиру Зеленському скульптуру, що зображає оливкову гілку, символ миру. Український президент, своєю чергою, подарував понтифіку ікону Богородиці, написану на залишках бронежилета.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск закінчив свій триденний візит до Угорщини. Під час недільної служби на площі Лайоша Кошута в Будапешті понтифік говорив про війну в Україні. Під час молитви він назвав "мученицькими" український і російський народи.

Раніше у Ватикані неоднозначно протрактували тему війни України та Росії під час Хресної дороги. Там поєднали свідчення підлітків — українського біженця та брата російського окупанта.

Відомо, що Папа Римський Франциск просить Кремль погодити його візит в Москву. Інакше він відмовляється їхати в Київ.

Також Франциск зізнався, що на другий день російського вторгнення в Україну він хотів поговорити з Володимиром Путіним телефоном і пропонував себе в якості посередника в можливих переговорах, але російська сторона відхилила запит.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.05.2023 18:57