Фото: DW

В Італії оголосили надзвичайний стан: що сталося

У вівторок, 12 квітня, Кабінет міністрів Італії оголосив надзвичайний стан. Це сталося після "різкого зростання" потоків мігрантів через Середземне море.

Про це повідомляє Reuters.

Надзвичайний стан запровадили на шість місяців.

"Нехай буде зрозуміло, що ми не вирішуємо проблему, рішення може залежати лише від відповідального втручання Європейського Союзу", — сказав Нелло Мусумечі, міністр цивільного захисту.

Тепер уряд Джорджії Мелоні отримав право швидше репатріювати тих, кому не дозволено залишатися в Італії, що сприятиме збільшенню кількості наказів про ідентифікацію та висилку.

Лише протягом минулих суботи і неділі до італійського острова Лампедуза прибули через Середземне море близько 1700 мігрантів з африканських країн. У понеділок берегова охорона очолила рятувальні операції за участю двох човнів, що перевозили загалом 1200 осіб, а благодійні групи також долучилися до порятунку життів на морі.

Нагадаємо, нелегальні мігранти намагалися за допомогою різаків для дроту та драбини подолати огорожу на польсько-білоруському кордоні. Це може бути частиною підготовки для нападу на сусідні країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Світ, 12.04.2023 09:35