Фото: скріншот

Мігранти з Білорусі намагалися за допомогою драбини перетнути кордон з Польщею (відео)

Нелегальні мігранти намагалися за допомогою різаків для дроту та драбини подолати огорожу на польсько-білоруському кордоні. Це може бути частиною підготовки для нападу на сусідні країни.

Про це розповіли в прес-службі Прикордонної служби Польщі.

Прикордонники також опублікували відео, на якому можна побачити групу людей з рюкзаками, які пробираються через ліс на білоруському боці кордону.

"Вони знають, що це буде нелегальний проїзд, тому платять організаторам, щоб вони довезли їх до кордону, надали драбини, ножиці для перерізання колючого дроту і тощо. Вони вже готуються до нелегального перетину кордону в країнах походження", – зазначила польська влада.

Окрім цього, заступник міністра-координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарин заявив, що найближчими тижнями чи місяцями з Білорусі може посилитися потік нелегалів задля того, щоб "дестабілізувати східний фланг НАТО".

"Все залежатиме від політичного рішення Росії, що використовує цей інструмент для дій проти Польщі та Європи", – наголосив посадовець.

Нагадаємо, раніше Польща закрила прикордонний перехід з Білоруссю "Бобрівники — Берестовиця". Така ж доля може спіткати й інші пункти пропуску.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 05.03.2023 13:28