Від початку 2022 року Польща перехопила близько 600 мігрантів

19 СІЧНЯ 2022 15:29

Прикордонники Польщі повідомляють, що від початку цього року вони запобігли майже 600 спробам незаконного перетину кордону мігрантами з Білорусі.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на їхні ресурси.

Спроби незаконного перетину продовжують тривати після їхнього піку восени, але кількість зареєстрованих спроб значно скоротилася до десятків на день із майже тисячі на день у листопаді.

Прикордонникиповідомили, що у понеділок 23 мігранти були затримані після того, як вони перетнули бар'єри з колючого дроту у Польщі. Вони були із Сирії, Іраку, Куби, палестинських територій та Туркменістану. Раніше також було затримано єменці. Вони переважно прагнуть потрапити до Німеччини.

Міністерство закордонних справ Іраку заявило в неділю, що надіслало з Білорусі близько 4000 іракців, які застрягли на кордоні з Польщею. Зворотні рейси були організовані під тиском ЄС, стривоженого тяжким становищем мігрантів, які застрягли у лісі за морозної зимової погоди. Щонайменше 12 мігрантів загинули у прикордонній зоні.

Польща стверджує, що білоруські силовики допомагають мігрантам перерізати та перетинати прикордонні загородження та нападають на польських прикордонників, кидаючи предмети через лінію кордону.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: Туніс продовжив режим надзвичайного стану до 18 лютого

Світ, 19.01.2022 15:29