Індія і Китай домовилися про відведення військ від кордону

28 СЕРПНЯ 2017 14:39

Індія і Китай домовилися припинити протистояння на спірному гімалайському кордоні в районі плато Доклам.   

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Reuters  

«Індія і Китай домовилися про оперативне відведення військ у спірному прикордонному районі, де солдати двох країн протистояли протягом більше двох місяців», - йдеться в повідомленні.   

Згідно з інформацією видання, це рішення було прийнято напередодні саміту країн БРІКС (Бразилія, Росія, Індія, Китай і Південна Африка), який відбудеться в наступному місяці в Китаї, і на якому очікується участь прем'єр-міністра Індії Нарендра МОДІ.   

В повідомленні МЗС Індії відзначається, що обидві сторони погодилися розрядити кризу після дипломатичних переговорів.   

«В останні тижні Індія і Китай підтримували дипломатичне повідомлення стосовно інциденту в Докламі. Виходячи з цього, було досягнуто згоду на постійний відвід прикордонного персоналу на об'єкті в Докламі», - йдеться в заяві міністерства.   

Так, більш докладні умови відведення контингентів країн поки не розголошуються.   

У свою чергу, в Китаї заявили, що індійські війська вийшли з віддаленого району в східних Гімалаях.  

«Китай буде продовжувати здійснювати права суверенітету для захисту територіального суверенітету у відповідності з правилами історичного кордону», - заявила прес-секретар МЗС Китаю Хуа ЧУНІНГ.    

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що індійські військові успішно випробували ракету, призначену для знищення балістичних ракет під час їхнього перебування в космосі.

 

Світ, 28.08.2017 14:39