Індонезія посилить соціальні обмеження в Джакарті і на Балі через сплеск коронавірусу

08 ЛЮТОГО 2022 15:20

Індонезія посилить соціальні обмеження в Джакарті і на Балі, а також в двох інших містах на острові Ява, щоб стримати сплеск коронавірусної інфекції.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на Reuters.

Відзначається, що в країні стався стрибок кількості випадків, викликаних варіантом коронавірусу Omicron: в неділю було зареєстровано понад 36 000 випадків зараження, а коефіцієнт зайнятості ліжок в столичних лікарнях досяг 63% в порівнянні з 45% в січні.

Старший міністр Кабінету Лухут Панджайтан, відповідальний за реагування на пандемію на Яві і Балі, оголосив про посилення соціальних обмежень в Джакарті, Балі, а також в місті Бандунг на Західній Яві і Джокьякарті в Центральній Яві.

Відповідно до нових правил супермаркети, торгові центри та ресторани працюватимуть до 60% заповненості, а заповненість молитовних будинків буде скорочена до 50%.

Міністр охорони Здоров'я Буді Гунаді Садикін також заявив, що в трьох провінціях, включаючи Джакарту, Бантені і Балі, рівень зараження вже перевищив рівень, що спостерігався під час хвилі, викликаної варіантом дельти в липні минулого року, але рівень госпіталізацій залишався відносно низьким.

Офіційні особи Індонезії попередили, що сплеск випадків може не досягти піку до кінця лютого.

 Фото з мережі інтернет.

Також читайте: Війська оборони кіберпростору створять у Польщі

Світ, 08.02.2022 15:20