Фото: скріншот

"Інтерпретовано поза контекстом": Посольство Польщі у Франції відреагувало на заяву Росцишевського

Посольство Польщі у Франції відреагувало на заяву Яна Росцишевського про вступ Польщі у війну з Росією і заявило, що його слова було "інтерпретовано поза контекстом".

Відповідна заява опублікована у Twitter посольства.

Відомство зауважило, що в інтерв'ю LCI посол Росцишевський "чітко дав зрозуміти, що Польща не перебуває у стані війни, але робить все, щоб допомогти Україні захистити себе" у війні Росії проти України.

"Під час розмови посол Росцишевський говорив про необхідність забезпечення підтримки України з боку союзників. Він також говорив про загрозу, з якою зіткнеться Європа. Уважне прослуховування всієї розмови дозволяє зрозуміти, що в ній не звучали заяви про пряму участь Польщі в конфлікті, але лише застереження про наслідки поразки України  можливість нападу чи втягнення у війну Росією інших країн Європи. Посол чітко дає зрозуміти, що Польща робить усе можливе, щоб допомогти Україні захиститися в цьому конфлікті... Прослуховуючи всю розмову, можна зрозуміти, що не було оголошення про пряму участь Польщі в конфлікті, а лише попередження про наслідки невдачі України  можливість нападу або втягнення у війну Росією послідовних центральноєвропейських країн  балтійських держав і Польщі", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 19 березня посол Польщі у Франції Ян Емерік Росцишевський заявив, що у разі програшу України у війні, його країна змушена буде вступити у збройний конфлікт із Росією

Раніше міністр оборони Польщі Маріуш Блащак повідомив, що його країна планує збудувати військову базу в місті Олецько, яке розташоване поблизу кордону з Калінінградською областю РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.03.2023 22:53