Інженери Disney створили тактильні фейєрверки для сліпих людей

03 ЛИСТОПАДА 2017 19:19

Лабораторія Disney Research продовжує створювати абсолютно нові технології, які не обов'язково пов'язані з анімацією і кіно. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Mashable.

Цього разу їм вдалося розробити систему, що дозволяє сліпим і слабозрячим людям буквально відчути феєрверки кінчиками своїх пальців. Розробка дістала назву Feeling Fireworks і є екраном-мембраною, із зворотного боку якої встановлені п'ять рухливих розпилювачів води.

Розпилювачі з різним діаметром сопел подають на мембрану краплі води, регулюючи при цьому тиск, швидкість і силу удару крапель. Сліпа людина може доторкнутися до екрану і відчути те, чого раніше не міг побачити в силу відсутності зору. Система здатна в реальному часі обробляти сигнал з трансляції реального феєрверку і відтворювати тактильну картину того, що відбувається на екрані.

«Нам би дуже хотілося, щоб люди, позбавлені зору, мали можливість відчути увесь той захват, який доступний іншим, коли вони бачать феєрверки», - пояснив журналістам Пол Бердслі, співробітник Disney Research.

В даний момент система тестувалася виключно на зрячих людях. Але найближчим часом в лабораторію будуть запрошені сліпі і слабозрячі відвідувачі. 

Технології, 03.11.2017 19:19