Іран погрожує Ізраїлю «кошмаром»

12 ТРАВНЯ 2018 12:40

Іран засудив удари ізраїльських ВПС по Сирії. За словами офіційного представника МЗС Ірану Бахрама Гасемі, «захист від агресії є правом Сирії», а «мовчання з боку інших країн і міжнародних організацій означає заохочення дій Ізраїлю», повідомляє Euro News.

Аятолла Ахмад Хатамі під час п'ятничної молитви в Тегерані заявив, що Іран буде розвивати свою балістичну програму. «Окупаційний режим Ізраїлю втратить сон, вони будуть бачити кошмари про те, що якщо вони зроблять щось дурне, то ми зрівняємо з землею Тель-Авів і Хайфу», - сказав Хатамі.

Ізраїль, у свою чергу, заявляє, що удар був відповідним, оскільки перебувають у Сирії іранські сили «Аль-Кудс» запустили 20 ракет і інших снарядів по передовій лінії армії Ізраїлю на Голанських висотах.

Міністр оборони Ізраїлю Авігдор Ліберман висловив надію, що твердження президента Хасана Роуханаі про те, що Іран не хоче нових вогнищ напруженості в регіоні - не просто слова.

«Ми не зацікавлені в подальшій конфронтації, з ким би то не було. Ми до іранського кордону не підходили, це вони прийшли до нас», - зазначив Ліберман. Міністр заочно звернувся до сирійського президента Башара Асада і запропонував йому видворити з території Сирії іранських військових. За його словами, їх присутність тільки заважає і створює проблеми.

Світ, 12.05.2018 12:40