Фото: Pixabay

Іран заявив про запуск супутника "Сорая"

Іран успішно запустив у космос супутник "Сорая". Його було виведено на орбіту висотою 750 кілометрів ракетою Gayem-100.

Про це повідомляє IRNA.

Міністр зв'язку та інформаційних технологій Ірану Іса Зарепур повідомив, що ракетоносій "Гаєм-100" здатний нести до 100 кілограмів.

За його словами, "Гаєм-100" під час свого третього випробувального запуску розмістив дослідницький супутник приблизно 50 кілограмів на орбіту заввишки 750 кілометрів.

Також наголошується, що "Сорая" — 10-й супутник, який був введений у космос при адміністрації президента Ірану Ібрагіма Раїсі. До того ж вперше Іран успішно вивів супутник на орбіту заввишки понад 500 кілометрів.

Нагадаємо, 19 січня близько 17:20 за київським часом японський місячний посадковий апарат Smart Lander for Investigating Moon (SLIM) здійснив посадку на поверхню Місяця. Проте після приземлення з апаратом одразу виникли проблеми. Зокрема, сонячна панель японського місячного модуля SLIM  перестала виробляти електроенергію. 

Також раніше науковці Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) виявили невідомий сигнал, який надходить з-за меж нашої галактики. Пояснення даному сигналу поки немає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 21.01.2024 13:20