Ірина Луценко: Президент України зареєстрував зміни до Конституції України

03 ВЕРЕСНЯ 2018 21:32

Представник Президента України у Верховній Раді України Ірина Луценко під час Погоджувальної ради повідомила, що «сьогодні Президентом України зареєстровано зміни до Конституції України щодо закріплення у ній європейського євроатлантичного напряму розвитку країни».

«Внесені будуть зміни до ст. 85, 102, 116, якими передбачена відповідальність Верховної Ради, Президента України, а також Кабінету міністрів України по закріпленню європейського, євроатлантичного напряму», - зазначила вона і додала: «Крім того, внесені будуть зміни в Преамбулу Конституції».

«І ще один дуже важливий момент, який пропонується Президентом, пропонується виключити положення, яке передбачає використання існуючих військових баз на території України для тимчасового перебування іноземних військових формувань на умовах оренди відповідно до міжнародних договорів. Мається на увазі, перебування Чорноморського флоту Росії на території Кримського півострова, який є українським. Відповідно, Президентом будуть вноситись такі пропозиції. Прошу народних депутатів ознайомитися з цими змінами і підтримати їх», - повідомила І.Луценко.

«Щодо Томосу про автокефалію Української православної церкви», за словами І.Луценко, «31 серпня Вселенський патріарх підтвердив своє рішення надати автокефалію Українській православній церкві». «Крім того, 2 вересня на Архієрейському соборі у Стамбулі єпископи розглянули це питання і наділили Вселенського патріарха правом самостійно надавати Томос тим церквам, які його попросять, а також право знімати анафему»,- зауважила парламентарій.

Політика, 03.09.2018 21:32