Фото: ілюстративне. Джерело: соцмережі

"Іскандери" та північнокорейська балістика: у ЦПД розповіли, що зберігалося на ураженому складі у Тверській області

На складі боєприпасів у місті Торопець Тверської області Росії, який у ніч на середу, 18 вересня, уразили українські дрони, зберігалися балістичні ракети "Іскандер" та ракети до комплексів протиповітряної оборони С-300, С-400.

Як повідомляє очільник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко, на складі, який атакували безпілотники, рашисти почали створювати запас північнокорейських балістичних ракет KN23.

"На великому складі в місті Торопець у Тверській області росіяни зберігали ракети до "Град", С-300 та С-400, а також вироблені балістичні ракети до "Іскандер" і починали створювати запас північнокорейських KN23", — зауважив він.

Варто наголосити, що місто Торопець, поблизу якого палає склад боєприпасів, розташоване на схід від Білорусі. Відстань населеного пункту від кордону з Україною складає близько 488 кілометрів.

Торопець на карті

Джерело: Google.maps

Зауважимо, що інформацію про атаку на склад підтвердив губернатор Тверської області Ігор Руденя. Посадовець заявив, що пожежа виникла у Торопці "на місці падіння уламків БпЛА". Також Руденя додав, що ухвалив рішення про "часткову евакуацію населення з території, де веде роботу ППО та локалізується пожежа".

Кадри пожежі на складі у Тверській області оприлюднили очевидці. Місцеві мешканці кажуть про детонацію на складі з боєприпасами. За їх словами, розпочалася евакуація людей у сусіднє місто Тверської області — Західну Двіну. Своєю чергою місцева влада повідомила про призупинення роботи дитячих садків і шкіл в Західнодвинському муніципальному окрузі Тверської області.

Також російські пабліки уточнили, що військову частину в Торопці атакували шість безпілотників, три з них начебто збила протиповітряна оборона, а решта досягнули цілі.

Нагадаємо, що 27 червня дрони атакували Редкінський дослідний завод. Він розташований у Тверській області Російської Федерації та є одним із найбільших хімічних виробництв регіону. На заводі виробляється авіаційне паливо.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.09.2024 09:51