Іспанська поліція заарештувала віце-президента уряду Каталонії

20 ВЕРЕСНЯ 2017 13:42

За півтора тижні до проведення референдуму про незалежність Каталонії іспанська поліція проводить обшуки в приміщеннях регіонального уряду.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на France 24.  

Вранці у середу, 20 вересня, поліція обшукує офіси департаментів економіки та зовнішньої політики, а також глави уряду, повідомив речник регіонального уряду.   

Повідомляється також про затримання «правої руки віце-президента уряду Каталонії» - регіонального міністра економіки та фінансів Жозе Марія Жове, а також ще одинадцяти каталонських політиків та чиновників, яких у Мадриді називають «сепаратистами».  

Напередодні іспанська поліція також провела обшук в офісі найбільшої в Іспанії приватної поштової компанії Unipost, де шукала документи, пов'язані з референдумом.  

Центральна влада Іспанії в Мадриді намагається запобігти проведенню референдуму про незалежність Каталонії, який заплановано на 1 жовтня.   

Конституційний суд Іспанії призупинив дію другого закону, ухваленого парламентом Каталонії 6 вересня, у якому були окреслені правові рамки для проголошення незалежності регіону.   

Генеральна прокуратура порушила розслідування проти 700 мерів каталонських міст, які підтримують запланований референдум про незалежність.

 

Світ, 20.09.2017 13:42