Італія відмовила біженцям у притулку, а Іспанія скористалася моментом

13 ЧЕРВНЯ 2018 09:25

Іспанське місто Валенсія готується до прибуття понад 600 біженців. Цих людей, які ледь уникли загибелі в Середземному морі, відмовилася прийняти Італія, де до влади нещодавно прийшов новий уряд популістів і євроскептиків. На цьому тлі руку допомоги простягнула Іспанія, повідомляє Euro News.

Багато жителів Валенсії навіть пишаються, що іспанський уряд, на відміну від італійських колег, проявило гуманний підхід.

«Всі люди в моєму оточенні повністю підтримують дане рішення, - каже Себастьян, житель міста. - Так, в соцмережах мені доводилося бачити коментарі і тих, хто проти. Але повірте, таких – меншість».

«Валенсія - місто-притулок». Саме такий плакат прикрашає фасад місцевої мерії. Ще на початку міграційного кризи в Європі в 2015 році місцева влада зайняли принципову позицію за надання допомоги біженцям і мігрантам з Африки і з Близького Сходу.

«Європейський союз повинен дотримуватися своїх зобов'язань, в тому числі міжнародні, - вважає мер Валенсії Хоан Рибо. - А відмова від прийому біженців - це грубе порушення зобов'язань перед Об'єднаними Націями. Це повинні розуміти всі, в тому числі країни, які відмовилися допомогти цим людям».

Великий торговий порт Валенсія знаходиться далеко від шляхів, якими зазвичай прибувають до Європи мігранти. Тому з прибуттям такої кількості нелегалів одноразово тут зіткнуться вперше. Однак влада запевняє, що всі необхідні умови для розміщення біженців будуть створені, незважаючи на певні складнощі.

Події, 13.06.2018 09:25