Фото: Facebook-сторінка Біньяміна Нетаньягу

Ізраїль готовий призупинити війну з бойовиками ХАМАС: Нетаньягу назвав часові рамки

Ізраїль не виключає призупинення війни з бойовиками ХАМАС на незначний проміжок часу. При цьому наразі не йдеться про повне завершення бойових дій.

Таку заяву 3 червня зробив прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу виступаючи на засіданні кабінету безпеки, пише i24. Він, зокрема поділився своєю першою публічною реакцією на пропозицію, висунуту президентом США Джо Байденом про припинення війни в Секторі Гази. 

Ухиляючись від прямої відповіді, Нетаньягу згадав про розбіжності між тим, що запропонував Ізраїль, і планом Байдена, і сказав, що не готовий оголосити про припинення вогню.

За словами глави ізраїльського уряду, Байден не згадав важливу деталь — що на другому етапі Ізраїль погодився не припинити війну, а лише "обговорити" її закінчення. 

"Що означає обговорювати? Ми обговорюємо лише на своїх умовах", — казав Нетаньягу.

З погляду Нетаньягу показником "прогресу" Ізраїлю на переговорах є його готовність обговорити умови припинення війни.

"Попри те, що сказав президент Байден, кількість заручників, які будуть звільнені на першому етапі, ще не узгоджена. В угоді є багато деталей, і війна не закінчиться, якщо ми не досягнемо всіх наших цілей. Ми не відмовимося від абсолютної перемоги", — зазначив Беньямін Нетаньягу.

Посадовець наголосив, що Ізраїль може призупинити війну на 42 дні з метою повернення заручників. 

"Ми не можемо зупинити війни. Іранці та всі наші вороги спостерігають за нами, вони хочуть побачити, чи здамося ми", — підкреслив він.

На засіданні кабінету міністрів безпеки Нетаньягу підтвердив, що дві цілі, заявлені протягом усієї війни, залишилися незмінними.

"Ми сповнені рішучості як ліквідувати ХАМАС, так і повернути заручників", — додав Нетаньягу.

Раніше повідомлялось, що Ізраїль готується до переговорів з Єгиптом щодо призупинення бойових дій у Секторі Гази. Єрусалим готує делегацію, яка проведе зустріч у Каїрі з єгипетською стороною найближчими днями.

Нагадаємо, що 22 квітня очільник ізраїльської військової розвідки подав у відставкуВарто зазначити, що він торік взяв на себе відповідальність за невдачі, що дозволили ХАМАС здійснити напад на Ізраїль.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 03.06.2024 17:43