Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Зґвалтування жінок та тортури над заручниками: в ООН оприлюднили звіт про воєнні злочини ХАМАСу

Під час нападу терористичного угруповання ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня 2023 року встановлено випадки сексуального насильства над жінками. До того ж зафіксовано випадки зґвалтування заручників Гази.

Про це повідомляє The Washington Times з посиланням на звіт Організації об'єднаних націй.

"Міжнародний орган знайшов "чіткі та переконливі" докази того, що члени палестинської терористичної групи вчиняли пов’язане з конфліктом сексуальне насильство в кількох місцях на півдні Ізраїлю", — йдеться у повідомленні.

Згідно з доповіддю, ООН зафіксувала докази того, що під час нападу ХАМАСу на Ізраїль чинилося сексуальне насильство, у тому числі групові зґвалтування щонайменше в трьох місцях: на території музичного фестивалю Nova, на дорозі 232 і в кібуці Реїм.

Зокрема, представниця ООН Праміла Паттен повідомила, що їх команда "отримала чітку та переконливу інформацію про сексуальне насильство, включно із зґвалтуваннями, а також жорстокого, нелюдяного та принизливого ставлення" до заручників. Посадовиця наголосила, що такі воєнні злочини ХАМАСу можуть продовжуватися і далі.

"У більшості з цих інцидентів жертв спочатку піддавали зґвалтуванню, а потім вбивали, а щонайменше два інциденти стосуються зґвалтування жіночих трупів", — зауважується в доповіді.

Наголошується, що команда представників ООН відвідала Ізраїль між 29 січня та 14 лютого цього року. У цій групі, яку очолила Праміла Паттен, були дев’ять фахівців, метою яких було не розслідувати, а зібрати та підтвердити звинувачення. Відтак, фахівцям вдалося з'ясувати, що через удари ХАМАСу загинуло близько 1200 людей, ще приблизно 250 взяли в заручники. Наступні удари Ізраїлю по Газі призвели до 30 000 жертв і критичної нестачі їжі та ліків.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що його країна не готова припинити воєнні дії у Секторі Гази до того часу, доки бойовики ХАМАС не будуть повністю ліквідовані. Проте для виконання таких цілей необхідний час.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 06.03.2024 13:23