Фото Йоава Галланта з соцмежі Х (Twitter)

Коли закінчиться війна Ізраїлю з бойовиками ХАМАС: рішуча відповідь міністра оборони

Ізраїль не готовий припинити воєнні дії у Секторі Гази до того часу, доки бойовики ХАМАС не будуть повністю ліквідовані. Проте для виконання таких цілей необхідний час.

Таку заяву зробив міністр оборони Йоав Галлант, пише The Times of Israel.

"Терористам допомогти нікому, це лише питання нашого рішення, про що ми подбаємо в першу чергу, а про що в другу", — сказав Галлант військам 98 дивізії на кордоні з Сектором Гази.

Він також наголосив, що Ізраїль не закінчить цієї війни, не знищивши ХАМАС. 

"Такої ситуації не буде. ХАМАС як керівної організації не буде. На це буде потрібен час", — резюмував Галлант.

Раніше з'явилась інформація, що внаслідок бойових дій між Ізраїлем та терористичним угрупованням ХАМАС у Секторі Гази з жовтня 2023 року загинули понад 30 тисяч палестинців. 

Нагадаємо, 31 грудня прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що бойові дії в Секторі Гази триватимуть ще впродовж довгих місяців. Також він зробив попередження Ірану та "Хезболлі".

Також повідомлялось, що після вбивства у Лівані заступника голови руху Салеха аль-Арурі палестинські бойовики з радикального руху ХАМАС оголосили про заморожування переговорів щодо припинення вогню з Ізраїлем.

Крім того, раніше керівниками американської та ізраїльської розвідок на зустрічі з єгиптянами та катарцями була розроблена мирна угода. Вона має на меті забезпечити звільнення решти заручників, які утримуються бойовиками в Газі, в обмін на тривалу паузу в бойових діях. 6 лютого, палестинське угрупування ХАМАС надало свою відповідь на запропоновану угоду про припинення вогню в Секторі Гази. Зокрема, високопоставлений представник ХАМАС Газі Хамад повідомив, що угруповання прагне звільнити якомога більшу кількість палестинських ув'язнених в Ізраїлі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 04.03.2024 06:28