Ізраїль і ХАМАС домовилися про перемир'я?

10 СЕРПНЯ 2018 08:33

Угруповання ХАМАС, яке контролює сектор Газа, і Ізраїль домовилися про перемир'я, повідомляє Euro News. Перемир'я вступає в силу з півночі. Коментарів з боку влади Ізраїлю не надходило.

У подібних випадках ізраїльтяни зазвичай не визнають наявності угод з угрупуваннями, які вони вважають терористичними, але висловлюють готовність відповідати «затишшям на затишшя».

Напередодні Ізраїльська армія у відповідь на ракетний обстріл з боку Сектора Газа завдала ударів по військових об'єктах ХАМАС. В результаті загинули три палестинця, в тому числі вагітна жінка і дитина.

«Ракета впала на цю бідну дівчинку. Їй було всього півтора року. Але лікарів, які могли б її врятувати не було», - розповідає один з очевидців події.

Представник ізраїльської армії заявив про готовність до розвитку ситуації за різними сценаріями.

«З точки зору ізраїльської армії, важливо, що ми готові до різних сценаріїв, постійно оцінюємо ситуацію, аналізуємо дані розвідки, розуміємо, що намагається зробити інша сторона, і, звичайно, головна мета нашої місії полягає в захисті цивільних осіб в Ізраїлі», - говорить полковник ізраїльської армії.

За півтора дня протистояння палестинські бойовики випустили понад 150 ракет по Ізраїлю, де було поранено щонайменше сім осіб.

Світ, 10.08.2018 08:33