Фото: Twitter/Michael Brodsky

Ізраїль обіцяє надати Україні систему попередження про повітряну загрозу

Міністр закордонних справ Ізраїлю Елі Коен пообіцяв надати Україні систему попередження про повітряну загрозу цивільному населенню. Очільник відомства зустрівся з президентом Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє Haaretz.

За даними ЗМІ, під час першого візиту ізраїльського чиновника в Україну з початку російського вторгнення Коен пообіцяв надати додаткову спецтехніку. Попередньо, Київ отримає ізраїльський пристрій через 3-6 місяців.

Зазначимо, що раніше очільник МЗС Ізраїлю заявив, що його країна розробляє систему попередження про повітряну загрозу для українців.

Натомість український міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зазначив, що "Ізраїль добре знає список військових потреб, який також був переданий попередньому уряду. Ми чекаємо відповідальних рішень щодо захисту неба України".

Окрім цього, Коен розповів, що Ізраїль зобов'язався надати кредит у розмірі 200 мільйонів доларів ізраїльській компанії, яка братиме участь у будівництві медичного центру в Україні.

Нагалаємо, очільник МЗС Ізраїлю Елі Коен прибув в Україну 16 лютого 2023-го. Це перший візит високопоставленого ізраїльського політика в Україну з початку повномасштабного вторгнення РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.02.2023 20:40