Фото: twitter.com/elicoh1

Очільник МЗС Ізраїлю Коен прибув в Україну з візитом

У четвер, 16 лютого, в Україну з робочим візитом прибув очільник МЗС Ізраїлю Елі Коен. Запланована зустріч із президентом Володимиром Зеленським.

Про це Коен повідомив у своєму Twitter.

"Я щойно прибув до Києва для першого візиту ізраїльського міністра в Україну з початку війни. Я зустрінуся з президентом Зеленським", — написав Коен.

Також дипломат поспілкується з українським колегою Дмитром Кулебою, відвідає Бабин Яр та Бучу. Крім того, Коен візьме участь в урочистому відновленні роботи ізраїльського посольства в Києві, яке припинило діяльність через російське вторгнення.

Очікується, що на зустрічі з представниками української влади очільник МЗС Ізраїлю обговорить питання посилення гуманітарної, економічної та військової допомоги Україні.

Варто зауважити, що приїзд Коена є першим візитом високопоставленого ізраїльського політика в Україну з початку повномасштабного вторгнення РФ.

Нагадаємо, Ізраїль розглядає питання щодо надання Україні військової допомоги. Прем'єр-міністр країни Біньямін Нетаньяху заявив, що ЗСУ можуть отримати ізраїльську систему протиповітряної оборони "Залізний купол".

Раніше повідомлялось, що посередницьку роль у переговорах між Україною та Росією готовий виконати прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху. Це відбудеться лише у тому випадку, якщо йому знову запропонують обидві країни та США.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.02.2023 09:24