Фото: texty.org

Ізраїль отримав дві системи "Залізний купол" від США: Пентагон офіційно підтвердив передачу

Сполучені Штати Америки офіційно передали Ізраїлю дві системи протиракетної оборони "Залізний купол". Раніше ЦАХАЛ отримав партію ракет-перехоплювачів.

Про це на брифінг повідомив прес-секретар Пентагону, бригадний генерал Військово-повітряних сил Пет Райдер. За його словами, також США розгортають близько 900 військовослужбовців на Близькому Сході за межами Ізраїлю.

"Вони призначені для підтримки регіональних зусиль зі стримування та подальшого посилення можливостей США щодо захисту сил", — уточнив бригадний генерал.

Нагадаємо, раніше Ізраїль звернувся до США з проханням про надання надзвичайної допомоги на суму десять мільярдів доларів. Йдеться про надання Ізраїлю 155-міліметрових боєприпасів, запасних боєприпасів для системи протиракетної оборони "Залізний купол", високоточних бомб і комплектів JDAM для перетворення стандартних бомб на високоточні боєприпаси.

Також очільник Пентагону Ллойд Остін нещодавно заявив, що США надалі зможуть одночасно надавати оборонну допомогу Україні та Ізраїлю. Вашингтон не відмовиться від своїх зобов'язань перед Києвом і Тель-Авівом. Він також додав, що американці вражені масштабами звірств терористів ХАМАСу, які зростають.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 26.10.2023 23:41