Фото ілюстративне. Ізраїльська армія. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Ізраїль розпочав наземну операцію на території Лівану

Ізраїль повідомив Сполучені Штати щодо проведення обмежених наземних операцій на території Лівану. Ці дії націлені на інфраструктуру "Хезболли".

Таку заяву зробив речник Державного департаменту США Метью Міллер, пише Reuters.

"Це те, що вони повідомили нам, що вони проводять нині обмежені операції, націлені на інфраструктуру "Хезболли" поблизу кордону", — йдеться у заяві Міллера, який поспілкувався на цю тему з журналістами.

У посадовця уточнили, чи йдеться конкретно про обмежені наземні операції.

"Ми так розуміємо", — підтвердив Метью Міллер.

Армія Лівану відступає з позицій

Ліванська армія, ймовірно, відступає з позицій, що знаходяться на кордоні з Ізраїлем. Ця інформація наразі не підтверджена. За інформацією Reuters, про відступ ліванської армії передають місцеві жителі та джерело в органах безпеки.

Раніше повідомлялось, що війська спеціального призначення Ізраїлю проводили цільові рейди на півдні Лівану, де збирались розвіддані та проводились операції щодо розвідки у межах підготовки до можливого наземного вторгнення.

Так, за словами колишнього високопоставленого ізраїльського військового Аміра Авіві, наземне вторгнення неминуче, а нинішні рейди є частиною підготовчих дій. Він наголосив, що ізраїльська армія активно готується до можливих наземних операцій, зокрема з використанням спеціальних підрозділів.

The Wall Street Journal зауважує, що в останні тижні суттєво почастішали перестрілки між ізраїльськими військовими й бойовиками ліванського угруповання "Хезболла", яке підтримує Іран. Водночас Вашингтон закликає Єрусалим утриматися від початку військової операції в Лівані та наполягає на пошуку мирного вирішення ситуації.

Нагадаємо, раніше посол Лівану у Великій Британії Рамі Мортада заявляв, що наземне вторгнення Ізраїлю до Лівану призведе до сценарію "судного дня", внаслідок якого розпочнеться повномасштабний регіональний конфлікт на декількох фронтах. Зокрема, це призведе до радикалізації нового покоління в Європі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 30.09.2024 23:18