Фото: trend.az

Йорданія відкликала посла з Ізраїлю: у МЗС назвали причину

У середу, 1 листопада, Йорданія відкликала свого посла з Ізраїлю. Це стало наслідком початку наземної операції ЦАХАЛ у Секторі Гази.

Про це йдеться у заяві міністерства закордонних справ Йорданії, пише The Guardian.

У відомстві наголосили, що посол повернеться до Тель-Авіва лише в тому випадку, якщо Ізраїль припинить війну в Секторі Гази й покладе край "гуманітарній кризі, яку він викликав". У міністерстві закордонних справ Йорданії також додали, що посол Ізраїлю в Йорданії, який залишив країну два тижні тому, зможе повернутись на таких же умовах.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки й Ізраїль розпочали обговорювати майбутнє Сектора Гази. Є велика ймовірність, що туди можуть ввести іноземні війська, якщо Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) вдасться витіснити ХАМАС.

Раніше Ізраїль завдав авіаудару по Сектору Гази та знищив командира батальйону "Центральна Джабалія" Ібрагіма Біарі. За інформацією ізраїльських спецслужб, він причетний до атаки 7 жовтня.

Варто відзначити, що Ємен офіційно оголосив війну Ізраїлю. Збройні сили Ємену випустили балістичні та крилаті ракети, а також безпілотники по території Ізраїлю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.11.2023 17:43