Джон Кірбі. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

У Байдена різко відреагували на допомогу Ізраїлю без України: натякають на вето

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден може ветувати законопроект республіканців про допомогу Ізраїлю окремо від України. У Білому домі вважають, що така ініціатива не відповідає національним інтересам.

Про це на брифінгу повідомив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

Він натякнув, що президент США може накласти вето на законопроект республіканців Палати представників. Йдеться про допомогу Ізраїлю без Україні.

"Я думаю, ми вчора ввечері ясно висловилися, наскільки цей республіканський законопроект не відповідає інтересам нашої національної безпеки. Президент ніколи нічого не робитиме, якщо це не відповідає нашим ключовим потребам у сфері національної безпеки", — підкреслив він.

Допомога США Україні

Адміністрація президента США Джо Байдена 20 жовтня запросила у Конгресу 106 мільярдів доларів. Кошти мали витратити на допомогу Україні, Ізраїлю та іншим іноземним державам. Найбільша частка фінансування, а саме 61,4 мільярда доларів, мала піти саме для України.

Республіканець Майк Джонсон, якого обрали спікером Палати представників Конгресу США, заявляв, що Палата представників розгляне допомогу Україні та Ізраїлю окремо, а не разом, як передбачав запит адміністрації Байдена.

Пізніше Джонсон заявляв, що республіканці в Палаті представників запропонують пакет для Ізраїлю на суму 14,5 мільярдів доларів, що трохи більше, ніж просив адміністрація Байдена.

Нагадаємо, минулого тижня Майк Джонсон несподівано заявив, що США не допустять перемоги Росії у війні проти України, адже це може підштовхнути Китай до початку збройної агресії проти Тайваню.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 31.10.2023 23:46