Фото: Twitter Джо Байдена

Байден влаштує турне країнами Європи: куди приїде президент США

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден напередодні саміту НАТО відвідає кілька європейських країн. Йдеться про Велику Британію, Литву та Фінляндію в період з 9 до 13 липня.

Про це пише Bloomberg.

Спершу Байден відвідає Лондон, щоб зустрітися з королем Чарльзом III та прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком, йдеться в заяві прес-секретаря Білого дому Карін Жан-П’єр.

Потім Байден поїде до Вільнюса, щоб взяти участь у саміті країн НАТО 11-12 липня. Далі президент відвідає Гельсінкі, прибувши на саміт лідерів США та Північних країн, повідомили у Білому домі.

Нагадаємо, президент США Джозеф Байден проведе зустріч з прем'єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном. Європейський політик відвідає Вашингтон наступного тижня. Зазначається, що Крістерссон відвідає Білий дім 5 липня. Під час зустрічі з американським лідером вони обговорять співробітництво в галузі безпеки та вступ Швеції до НАТО. Також лідери обговорять ситуацію в Україні, а саме підтримку для продовження боротьби з агресією Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.07.2023 18:44