Фото ілюстративне, джерело: dji.com

Кабмін спростив ввезення в Україну безпілотників та комплектуючих для них

У вівторок, 14 лютого, уряд ухвалив рішення про розширення переліку товарів подвійного призначення, які можна ввозити без відповідного дозволу Державної служби експортного контролю. Документ було підготовано Міністерством економіки України та Мінцифри.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економіки.

До розширеного переліку товарів включили: БпЛА, їх комплектуючі, засоби керування, роботи, контролери роботів, спеціально призначені для військового використання, апаратура керування вогнем, камери, прилади нічного та телевізійного бачення, оптичні приціли для зброї, засоби зв'язку, засоби розмінування, польові генератори, програмне забезпечення воєнного призначення тощо.

Документ надає можливість за необхідністю отримати міжнародний імпортний сертифікат чи інший документ про гарантію за вказаною групою товарів від Державної служби експортного контролю.

Нагадаємо, бійці 128 гірсько-штурмової бригади ЗСУ знищили унікальний російський комплекс РЕБ "Палантин". Для виявлення цілі та прицілювання артилерії було використано безпілотник української розробки та виробництва "Лелека".  

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 
Політика, 14.02.2023 18:54