Фото: Кабмін

Кабмін дозволив бронювати працівників IT-підприємств

Кабінет міністрів змінив Порядок бронювання військовозобов'язаних. Зокрема, уряд дозволив бронювати працівників ІТ-підприємств.

Відповідна постанова опублікована на сайті уряду.

Відтак, згідно з нововведеннями, тепер військовозобов’язані працівники підприємств, які надають електронні комунікаційні послуги, що визначені Мінцифри критично важливими, підлягають бронюванню незалежно від військового звання, віку та військово-облікової спеціальності.

Проте бронювання працівників буде можливим за умови, що такі підприємства здійснюють виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг, необхідних для забезпечення потреб ЗСУ.

До того ж до вище згаданих підприємств також не застосовується норма про те, що кількість військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню, повинна становити 50% відсотків кількості військовозобов’язаних підприємства.

Крім того, як наголошується у постанові, введено норму, за якою Мінцифри здійснюватиме перевірку повноти заповнення списку, наявності наданого до нього обґрунтування, а також дотримання вимог щодо кількості військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню, та у строк не більше ніж п’ять робочих днів з дня отримання списку подають його на погодження Міноборони (СБУ, Службі зовнішньої розвідки).

Варто зауважити, що такі ж нововведення торкнуться і працівники підприємств паливно-енергетичного комплексу.

Нагадаємо прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляв, що справедливе та раціональне бронювання військовозобов'язаних є основою робочої економіки та інфраструктури. Профільні міністерства повинні найближчим часом внести оновлену постанову про бронювання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 17.05.2024 13:27