Канада підтримує ініціативу введення миротворчої місії ООН на Донбас

10 ЛИСТОПАДА 2017 12:35

Канада підтримує ініціативу введення миротворчої місії Організації Об'єднаних Націй на Донбас, заявила міністерка закордонних справ Канади Христя Фріланд у четвер, 9 листопада, інформує TrueUA з посиланням на DW.

«У всьому світі Канада проводить переговори з низкою країн про життєздатність і корисність миротворчої й поліцейської місії в Україні», - йдеться в заяві МЗС, опублікованій на сайті канадського уряду.

Зокрема, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо обговорював це питання із президентом України Петром Порошенком і канцлеркою Німеччини Анґелою Меркель.

Фріланд зазначила, що останніми тижнями обговорила цю ініціативу з кількома європейськими урядами. «Наш уряд перебуває в центрі міжнародних зусиль щодо підтримки України і ми завзято працюємо, щоб будь-які миротворчі зусилля гарантували суверенітет і територіальну цілісність України», - заявила Фріланд.

Міністер зазначила, що минулого тижня особисто обговорила перспективи такої місії з українськими президентом Петром Порошенком і прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, державним секретарем США Рексом Тіллерсоном, спеціальним представником США з питань України Куртом Волкером і генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем.

Фріланд наголосила, що народ України може розраховувати на постійну та непохитну дружбу й підтримку Канади.

Політика, 10.11.2017 12:35