Канада та Саудівська Аравія вирішили відновити дипвідносини: чому посварились країни

Між Канадою та Саудівською Аравією найближчим часом відновляться дипломатичні відносини. Країни призначать нових послів.

Про це повідомляє Al Arabiya.

Після дискусій між прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо і наслідним принцом Мухаммедом ібн Салманом було прийнято рішення відновити рівень дипломатичних відносин між країнами до попереднього стану. Це сталось На полях Форуму Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва у Бангкоці.

"Нам потрібно поговорити з людьми, з якими ми не завжди погоджуємось у всьому, щоб знайти глобальні розв'язання глобальних проблем", — заявила міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі.

Причина конфлікту між Саудівською Аравією та Канадою

У серпні 2018 року Саудівська Аравія заморозила торгівлю та інвестиції із Канадою. Країна також наказала послу Канади покинути територію держави. Це було зроблено на тлі публічної критики Канадою стану дотримання прав людини у Саудівській Аравії. Зокрема там гостро відреагували на Twitter-повідомлення канадського МЗС щодо арешту у королівстві відомих правозахисників.

Варто відзначити, що відносини між державами ще більше погіршилися після вбивства журналіста Джамаля Хашоггі у жовтні 2018 року.

Нагадаємо, Канада готова розпочати навчання українських пілотів на сучасних літаках. Таким чином союзники нашої держави посилюють підтримку України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.05.2023 18:51