Фото: скріншот з відео

Ще одна країна готова навчати українських пілотів

Канада готова розпочати навчання українських пілотів на сучасних літаках. Таким чином союзники нашої держави посилюють підтримку України.

Таку заяву зробив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, пише канадське видання Infotel.

Трюдо оголосив про підтримку Києва на брифінгу після участі у саміті "Великої сімки" в Хіросімі.

Він наголосив, що Канада готова посилити допомогу Україні. За словами канадського прем'єра, йдеться, зокрема, також про навчання українських військових канадськими інструкторами. Також Трюдо заявив про готовність Канади навчати українських пілотів.

Винищувачі F-16 для України: що відомо

Україна неодноразово закликала партнерів надати F-16 і далекобійні ракети. Вперше до союзників з приводу цього звернувся 20 січня на зустрічі у форматі "Рамштайн" президент України Володимир Зеленський

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат пояснював, що F-16 можуть допомогти закрити небо над Україною і збивати крилаті ракети рашистів. Ці винищувачі є легкими, мають бойовий радіус 550 км (озброєні шестиствольною авіаційною гарматою, яка може нести до шести керованих ракет ближнього бою) й можуть набирати швидкість до 2410 км/год.

Нагадаємо, шість країн об’єднали зусилля для роботи над забезпеченням України бойовими повітряними силами. Зокрема, це Велика Британія, США, Бельгія, Нідерланди, Данія та Португалія.

Згодом міністр оборони України Олексій Резніков привітав створення авіаційної коаліції та зазначив, що військові Збройних сил України чекають початку навчання на винищувачах F-16.

Додамо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що рішення щодо надання Києву винищувачів F-16 буде прив'язане до результатів українського контрнаступу. За його словами, американські літаки могли б остаточно покінчити з домінацією РФ у повітрі.

Також 19 травня Джо Байден підтримав тренування українських військових на F-16. Про це він заявив лідерам G7 на саміті у Хіросімі.

Своєю чергою Міноборони повідомило, що українське небо може бути захищене винищувачами F-16 вже цієї осені.

Нагадаємо, раніше неназвані чиновники у французькому президентському палаці заявили, що західні винищувачі не є гарантією успіху у війні з Російською Федерацією. Україні необхідно отримувати увесь спектр зброї.

Раніше речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що радянські засоби протиповітряної оборони не можуть захистити всю територію України. Саме тому наша держава наголошує партнерам про необхідність постачання винищувачів F-16.

Відзначимо, президент України Володимир Зеленський на сесії саміту G7 заявив, що отримання Україною винищувачів F-16 буде історичним моментом для Європи та світу. Наша держава виходить на шлях усунення розриву в можливостях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.05.2023 10:38