Сніг у Карпатах. Джерело: Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост

Карпати засипало снігом: у горах мороз, туман і хмарно (фото, відео)

У понеділок, 16 жовтня, в українських Карпатах засніжило, температура опустилася до мінус шести. До того ж хмарно та морозно.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Чорногірського гірського пошуково-рятувального посту.

"Станом на 08:00, 16.10.2023 на горі Піп Іван Чорногірський хмарно, туман (видимість до 30 метрів), вітер західний, 4 м/с., температура повітря -6°С", — йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що перший сніг на горі Піп Іван випав іще в неділю, 8 жовтня. До речі, 26 квітня 2023 року там фіксували останній сніг минулої зими. Так що лише п'ять місяців тепла — і знову сніг. Такими є реалії гірських вершин українських Карпат.

Піп Іван (також Попіван, Піп Іван Чорногірський або Чорна Гора) — одна з найвищих вершин Українських Карпат, з висотою 2028,5 метра. Розташована на південно-східному кінці головного хребта масиву Чорногора, на межі Івано-Франківської та Закарпатської областей.

Нагадаємо, що у вівторок, 10 жовтня, в Карпатах на горі Піп Іван Чорногорський теж випав сніг. На тлі морозної мінусової температури повітря фіксували погіршення видимості через туман. Такі погодні умови можуть становити загрозу для подорожей у горах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.10.2023 10:55