Карти Google удосконалюються у картографуванні пожеж

06 ЖОВТНЯ 2021 14:36

Карти Google полегшать пошук найновішої інформації про лісові пожежі у США.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на CNN.
У середу Google заявив, що додає новий шар - лісові пожежі до Карт Google, який користувачі зможуть увімкнути, щоб побачити останні подробиці. Це може бути дуже корисним у сезон, коли відбувається кілька пожеж одночасно.
Новий шар покаже "більшість великих пожеж, які викликають значну евакуацію", за даними Google, а також багато інших невеликих пожеж у Сполучених Штатах. Користувачі зможуть натиснути вогонь на карті, щоб отримати посилання на такі деталі, як веб-сайти екстрених служб та інформацію про евакуацію. Також будуть дані про стримування, кількість спалених гектарів, перекриття доріг та евакуацію. Пізніше, цього року карти Google планують розширити до Австралії, яка останнім часом також постраждала від нищівних пожеж.
На Картах Google є декілька існуючих шарів на вибір, наприклад, такий, що пропонує дані Covid-19, та інший, який може показувати велосипедні доріжки. Більше мільярда людей щомісяця користуються картами Google.
Вже можна побачити межі деяких пожеж за допомогою Карт Google завдяки функції, яку Google впровадила минулого року за допомогою супутникових даних Національної адміністрації океану та атмосфери. Але під час брифінгу з журналістами минулого тижня про зміни, що відбудуться на Картах Google, менеджер з продуктів Can Comertoglu сказав, що ця функція раніше обмежувалася пожежами площею понад 7 000–10 000 г.
Цього року в США сталося майже 43 000 лісових пожеж.
Світ, 06.10.2021 14:36