КДБ Білорусі застрелив у Гродно іноземця, який нібито кидав гранати, — ЗМІ

У неділю, 19 березня, Білоруський Комітет державної безпеки заявив про "ліквідацію іноземного громадянина". Його назвали "іноземним терористом".

Про це повідомили місцеві ЗМІ з посиланням на заяву КДБ.

У місцевих пабліках почала поширюватися інформація про стрілянину та вибухи у Гродно в районі вулиць Курчатова та Врубльовського, після чого спецпризначенці нібито когось забрали з собою.

Згодом з’явилася заява КДБ Білорусі, у якій відомство стверджує, що затримували іноземця, який нібито готував теракт на території Білорусі. 

"Під час спеціальних заходів з припинення діяльності осіб, які пробралися на територію Республіки Білорусь з метою вчинення теракту, 19 березня 2023 року у Гродно на вул. Курчатова ліквідували іноземного громадянина Л. Зазначена особа з використанням автоматичної зброї та шляхом підриву бойових гранат чинила опір бійцям спецпідрозділу КГБ групи "А", — заявили у відомстві.

За цим фактом порушено кримінальну справу. Наразі проводяться невідкладні слідчі дії та оперативно-розшукові заходи.

"Цивільні особи та співробітники силових структур під час проведення спецоперації не постраждали", — додали у білоруському КДБ. 

Нагадаємо, 15 грудня Брестський обласний суд виніс вирок українцям Михайлу Столярчуку та Дмитру Гудику у справі за "агентурну діяльність" у Білорусі на користь України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.03.2023 18:11