Керівника Держгеокадастру Хмельниччини підозрюють у "оборудках" із землею (відео)

Начальник Головного управління Держгеокадастру Хмельницької області проводив оборудки із землею. Працівники Державного бюро розслідувань повідомили високопосадовцю про підозру.

Про це повідомили в прес-службі ДБР.

Встановлено, що очільник установи підписав кілька наказів щодо виділення землі під ведення особистого господарства восьми місцевим громадянам. При цьому він не перевірив, що ці люди вже раніше отримували землю.

На додаток, за кілька днів після набуття права власності вони передали "свої" землі одній зі столичних фірм, що займається вирощуванням зернових культур. Йдеться про 16 гектар земель Китайгородської та Староушицької селищних рад Кам’янець-Подільського району Хмельницької області. Згідно з висновками експертизи, вказані дії завдали державі збитків на майже 700 тисяч гривень.

Слідство також перевіряє чи не отримував високопосадовець хабарі за вчинення цих протиправних дій. Також вивчаються інші можливі епізоди незаконного виділення землі.

"Чиновник підозрюється у зловживанні владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади", — додали в ДБР.

Нагадаємо, двоє директорів державних лісових господарств на Львівщині незаконно видали лісорубні квитки для роботи на територіях, які входять до природно-заповідного фонду Національного природного парку Бойківщина. Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру обом керівникам.

Раніше ми писали, що поліцейські Київщини викрили масштабну схему нелегальної вирубки та збуту деревини. Під виглядом санітарної очистки лісу посадовці знищували масиви дерев задля отримання прибутків від продажу матеріалів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.06.2023 16:41