Фото: СБУ

Керівники оборонного заводу продавали комплектуючі для виробництва зброї: скільки років в’язниці їм загрожує

Представники контррозвідки Служби безпеки України викрили незаконну діяльність групи працівників одного з підприємств вітчизняної оборонки. Зловмисники налагодили протиправну схему привласнення та збуту комплектуючих, необхідних для виробництва озброєння.

Про це повідомляє "Укроборонпром".

За даними слідства, до організації оборудки причетні двоє керівників підрозділів підприємства, які залучили до злочинних дій майстра одного з цехів. Їхня незаконна діяльність завдала збитків держбюджету на понад 3,5 мільйона гривень і могла призвести до зниження обороноздатності України.

Одному з керівників підрозділів підприємства вже повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем);
  • ч. 1. ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Зазначають, що розслідування для притягнення до відповідальності його спільників триває. Учасникам угрупування загрожує до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо, Служба безпеки затримала агента Федеральної служби безпеки Росії у Києві. Він займався підготовкою нових повітряних атак РФ по об’єктах критичної інфраструктури столиці. Правоохоронці встановили, що фігурантом є контрактник однієї з військових частин Національної гвардії, якого російська спецслужба дистанційно завербувала у січні цього року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.09.2023 10:58